Het enige koffiekoekje recept dat je nodig hebt
Roze koeken, knapperige kletskoppen, Italiaanse bitterkoekjes, als je een lekker koekje serveer bij de koffie creëer je echt een geluksmomentje! Maar als ik aan het klassieke koffiekoekje denk dan komt dit koekje ter verbeelding. Dit knapperige gekaramelliseerde koekje is verleidelijk lekker en de perfecte traktatie met een kopje koffie. En het mooiste is dat het ook nog een onwijs simpel te maken is. Een recept dat niet mag ontbreken in het arsenaal van een (thuis)barista, deze moet je echt proberen!
Dit recept heb ik voor het eerst gezien bij Rutger Bakt, die ze speculoosjes noemt. Deze naam komt van onze zuiderburen die een koekje maakte die lijkt op speculaas, maar niet de (toen dure) speculaaskruiden gebruikt. Speculoos dus. Je vindt deze koekjes ook in de supermarkt van Lotus Biscoff of als het huismerk koffiekoekje, maar zelf gebakken is het allerlekkerst.
Recept voor mijn favoriet koffiekoekjes
Tijd
Ingrediënten
165 gr basterdsuiker
1 tl kaneelpoeder
¼ tl zout
½ ei
250 gr bloem
2 tl bakpoeder
Reacties
Laat een reactie achter