Chewy Koffie Brownie Recept: Smeuïge Perfectie
Brownies zijn misschien wel dé perfecte snack voor bij koffie. De zoete en smeuïge structuur van een chocoladebrownie is een goede tegenhanger voor de warme en vloeibare koffie. Laat je niet afschrikken door de lijst met stappen, want deze brownie is echt een feestje om te maken (en te eten). Dus pak je pannen en bakspullen en laten we aan de slag gaan!
Hoe krijg je brownies extra chewy?
Voor mij is de textuur van een brownie erg belangrijk, geen cakeachtige brownie en ook geen lavacake, maar de balans van een knapperig glanzende korst met een smeuïge (fudgy) binnenlaag. Na researchen en veel proefbakken heb ik dit recept geperfectioneerd. Het geheim voor de perfecte brownies is een combinatie van:
- Textuur: Voor de perfecte smeuïge (fudgy) binnenlaag gebruiken we eieren en olijfolie, geen bakpoeder of zelfrijzend bakmeel en meer bruine suiker dan kristalsuiker.
- Korst: Het geheim voor de perfecte glans is volgens YouTuber Adam Ragusea de suiker goed te laten oplossen in het beslag. Je beslag een nacht rusten in de koelkast zorgt voor dat filterdunne glanzende randje.
- Chocolade: Geen brownies zonder cacao en de kwaliteit van de ingrediënten is dan ook erg belangrijk. Kies voor hoge kwaliteit chocolade (bijvoorbeeld Tony’s) en cacaopoeder (bijvoorbeeld Droste).
- Koffie: Het geheime ingrediënt in dit recept had je misschien al geraden uit de naam van de website, koffie! Niet zoveel dat het overheerst, maar genoeg om de chocolade naar een hoger niveau te brengen.
- Timing: Laat de browniemix minstens 6 uur rusten in de koelkast. Hierdoor worden ze smeuïger, wordt de chocoladesmaak rijker en zullen ze minder snel afbrokkelen als je ze snijdt. Je geduld wordt beloond!
Topping naar keuze
Dit recept is voor basisbrownies. Na stap drie kun je een topping naar keuze toevoegen. Walnoten, M&M’s, stroopwafels, hagelslag, verse aardbeien, fijngehakte chocolade of een rijke topping grof zeezout? Het geeft een extra crunch en smaak aan je brownies en is een makkelijke manier om dit recept te personaliseren.
Zo maak je het
Tijd
Portie
Ingrediënten
120g roomboter
15 ml espresso
3 eieren
100g bruine suiker
75g kristalsuiker
60g olijfolie
1tl vanille extract
50g melk
100g bloem
75g cacaopoeder
5g zout
Reacties
2 Reacties
wat bedoel je met draai de bakvorm halverwege? Is dit omdat niet iedere oven gelijkmatig bakt?
Ja precies! Door de vorm halverwege te draaien, bakken de brownies overal even goed, omdat sommige ovens warmere plekken hebben.
Laat een reactie achter